Kormányzati megoldások

Naplógyűjtés

Központosított loggyűjtő megoldásra azért van szükség, hogy a naplófájlokat egy eszközben lehessen biztonságosan tárolni, elemezni és azokat továbbítani a központi riporting eszközbe. Emellett napjainkban már nem csak elvárt, hanem sokszor kötelezően előírt követelmény a naplóüzenetek titkosított csatornán történő továbbítása, mivel azok érzékeny adatokat tartalmazhatnak. Ugyanakkor legacy rendszereknél gyakori eset, hogy csak elavult titkosítási metódussal, vagy egyáltalán nem képesek tikosított formában naplóüzenetet küldeni.

Központosított loggyűjtő megoldásunk magas performancia igényeknek megfelelő, gyorsan integrálható megoldás csomag. Képes folyamatosan felügyelni és figyelni az új naplóbejegyzéseket, valamint riasztásokat küldeni a fontos eseményekről, bejegyzésekről. A megoldás ráadásul a legmodernebb Transport Layer Security 1.3 (TLS) kriptográfiai protokoll titkosítással tudja fogadni és továbbítani a naplófájlokat. A legacy rendszerek védelme érdekében emellett tartalmaz egy hálózatbiztonsági eszközt, amely megvalósítja és igény esetén ki is kényszeríti a modern titkosítást a küldő és a fogadó oldal között, illetve a tanúsítványok számára is biztosít egy PKI modult.

Kiemelt felhasználók kezelése

Napjainkban elengedhetetlen egy olyan központi audit eszközcsomag használata, amely a kiemelt jogosultságú felhasználók munkamenetét képes felügyelni, rögzíteni és auditálni. Ezek mellett modern nagyvállalati környezetben alapvető elvárás egy központi felhasználói jogosultságkezelő megoldás megléte, amelynek segítségével az összes felhasználó és életútjuk egy helyen, könnyedén kezelhető.

A Balasys kiemelt felhasználókat kezelő megoldása az audit és a jogosultságkezelési funkciók mellett tartalmaz egy kifinomult analitikai modult is, amely a felhasználók viselkedésmintáit felismerve védi ki a támadásokat. Ezen felül része egy jelszó modul, amely nem csak tárolja a kritikus jelszavakat, de a megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználok olyan munkameneteket indíthatnak a segítségével, amelyek előre paraméterezve lettek a megfelelő jelszavakkal. Mindezeken felül a többfaktoros autentikáció (multi-factor authentication – MFA) a garancia arra, hogy a felhasználók hitelesítése kellőképpen erős lesz.