A Balasys hosszú utat tett meg azóta, hogy 2000-ben piacra lépett a Zorp ™ technológiával, a világ első moduláris proxy tűzfalával. Cégünk közel két évtizede foglalkozik nagyvállalati biztonsági megoldásokkal, és napjainkra a proxy-alapú átjáró-technológiák vezető szállítója lett. A Zorp technológián alapuló termékeket számos Fortune 100 vállalat használja, ideértve globális távközlési, pénzügyi és kormányzati szervezeteket is. Fő fókuszunk a hálózatbiztonság, rugalmas megoldásokat fejlesztünk a határvédelem, a szervervédelem, az API és az ipari vezérlőrendszerek (ICS) biztonságának területén.

Balasys
A történet

A Balabit 2000 -ben történt alapítása óta számos változás ment végbe a globális IT biztonsági piacon és az üzleti világban egyaránt. Ezért 2014-ben úgy döntöttünk, hogy átszervezzük a Balabit működését, és leválasztottuk a hálózatbiztonsági üzletágat Balasys néven. A Balasys magántulajdonban lévő magyar társaság maradt, a tulajdonosok között Scheidler Balázzsal, a syslog-ng atyjával.

Több, mint 60 alkalmazottal, köztük számos magasan képzett mérnökkel és fejlesztővel, testreszabott megoldásokat szállítunk az ügyfeleink számára szerte a világon. Elkötelezettek vagyunk az innováció mellett, folyamatosan új termékkoncepciókon dolgozunk, és részt veszünk különböző Európai Uniós kutatás-fejlesztési projektekben is.

A Balasys jelenleg a One Identity jogosultság- és hozzáférés-kezelési termékeinek legnagyobb szolgáltató központja a közép-kelet-európai régióban. Ezen felül a Quest IT menedzsment portfólióját is értéknövelt disztribútorként képviseljük.

1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6

Bejárat az irodába
Konyha és közösségi tér
Recepció
Fejlesztőink irodatere
Fejlesztőink irodatere
Fejlesztőink irodatere

Kapcsolat

Balasys IT Kft.

1117 Budapest, Alíz utca 4. 1 em.

VAT no: 11996468-2-43

+36 1 646 4740

Részleg

E-mail

Telefonszám

Adminisztráció

info@balasys.hu

Mellék: 719

Sales

sales@balasys.hu

Mellék: 719

Support

support@balasys.hu

Mellék: 612

Human Resources

hr@balasys.hu

Mellék: 735

Pénzügy

finance@balasys.hu

Mellék: 735

Marketing

marketing@balasys.hu

Mellék: 723

Sajtó

press@balasys.hu

Mellék: 723

Sajtóközlemény

2019.01.21.

A GÉPEK KÖZÖTTI KOMMUNIKÁCIÓ BIZTONSÁGÁT MEGVALÓSÍTÓ TECHNOLÓGIA KIFEJLESZTÉSE

Kedvezményezett neve:

Balasys IT Kft.

Támogatás összege:

344 090 398 Ft

Konzorciumi támogatás összege:

484 321 278 Ft

Támogatás mértéke:

63,43%

Tervezett befejezés dátuma:

2020. 12. 31

Projekt azonosító szám:

2018-1.1.2. KFI

A BalaSys IT Kft. a CARINEX Kft-vel közösen 484,3 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása” című pályázati kiíráson. A 763,5 millió forint összköltségvetésű beruházás során a gépek közötti kommunikáció biztonságát megvalósító technológia kifejlesztése valósul meg.

A Machine-to-Machine (M2M) technológia olyan adatáramlást jelent, mely emberi közreműködés nélkül gépek között zajlik. A fő célja, hogy egy adott szervezet vagy folyamat működési hatékonyságát javítsa, új üzleti lehetőségeket aknázzon ki és értéknövelt szolgáltatásokat hozzon létre. Az M2M alkalmazások időmegtakarítást és kockázatcsökkentést eredményeznek, ugyanakkor jelentősen képesek csökkenteni az energiafelhasználást és a környezetszennyezést.

Mára gyakorlatilag az összes iparágban rohamosan terjed ennek a technológiának a felhasználása, legyen szó az üzleti szféráról, az iparról, elektronikus kereskedelemről, egészségügyről, közszolgáltatásokról, telekommunikációról vagy a kormányzati rendszerekről, ahol lokálisan és globálisan egyaránt használhatóak. Erre a technológiára épül mind az Internet of Things, mind az Ipar 4.0 trend, de ide tartozik a felhőszolgáltatások és a különböző alkalmazások kommunikációja is.

A gépi kommunikáció egyik legfontosabb pillérét a technológia irányából megközelítve az API-k jelentik. Az API (Application Programming Interface) egy szoftver interfész, ami lehetővé teszi a programok és alkalmazások közötti háttér (backend) kommunikáció megvalósítását. Ez teszi lehetővé az egyes programok vagy alkalmazások integrálását egymással és az informatikai rendszerrel.

Elősegítik az üzletmenet és a vállalat hatékonyságát, agilitást biztosítanak a technológiai változásokhoz és segítenek a termékek, szolgáltatások felügyeletében, ellenőrzésében. Az API-k minden túlzás nélkül állítható, hogy a szoftverek jövőjét jelentik. Így jelentőségüket nem lehet túlbecsülni, hiszen a vállalatok versenyképességét biztosító integrációs képesség múlik rajta.Az API-k és ezeken keresztül a gépi kommunikáció biztonságának a megteremtése nem véletlen nélkülözhetetlen és rendkívül sürgető feladat.

Egyrészt azért mert a véletlen incidensek komoly anyagi kárt, közszolgáltatások kimaradást okozhatják, másrészt pedig azért, mert fontosságukból eredően hamarosan a kiberbűnözés elsődleges célpontjává válnak.

Az M2M kommunikáció és az API-k biztonságát szeretné a Balasys IT Kft. új fejlesztése révén biztosítani és olyan univerzális megoldást létrehozni, amely a különböző iparágakban egyaránt alkalmazható és képes a problémakör által generált kockázatokat csökkenteni.

A projekt során megvalósított fejlesztés egy API Gateway megoldás, egy biztonsági átjáró, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy teljes körűen menedzseljék az API integrációjukat. A megoldás egy transzparens proxy technológiára épül, amely segítségével lehetőség nyílik az összes API kérés validálására és átfogó tartalomelemzésre még a titkosított csatornák esetében is.

A megoldás lehetővé teszi a finomhangolható, az egyes szolgáltatásoknak akár API hívásonként történő engedélyezését, valamint széleskörű lehetőséget biztosít testre szabható, dinamikus biztonsági szabályok alkotására. Ez a rugalmasság pedig a magas fokú biztonság garantálása mellett elősegíti az üzletmenet támogatását is.